User Menu

TranslateFransac Vieilli 50 ans
Nr.12 - Fransac Vieilli 50 ans

Alder: 50 år

Beskrivelse: Fransac er grunnlagt av familien Roullet i 1838, og bedriften heter Maison Roullet-Fransac, men på etikettene står det Fransac på en del av produktene. Cognachuset ligger utenfor landsbyen Chermignac. Fransac lagrer sin cognac på fat i fra Limousin, i en fuktig og kjølig kjeller.

LUKT: Kompleks, behagelig med en flott snert av marmelade mener Øyvind. Dette er en uredusert cognac, og det merker vi på den kraftige og særdeles spennende duften av urter og nyslått gress. Vi kjenner igjen mange lukter i fra Fransac sin 35 åring. I tillegg mener Martin at det er noe nøtteaktig.

Smak: Utvikler seg storartet i munnen, med et utrolig spekter av ulike smaker, her aner vi markant eik, mange forskjellige krydder, og vanilje. Denne cognacen virkelig "smører" munnen med sin feite oljeaktige stil. Flott rancio, med en utrolig avslutning. Ettersmaken sitter i leeeenge.

Konklusjon: Pris ca. kr. 1000,- Pris og kvalitet harmonerer, her får du en topp cognac for pengene. Det som er vert å bemerke seg er at etter at Fransac ble introdusert på vinmonopolet, gikk prisene ned på flere flotte cognacer. Blant annet Ragnaud Sabourin sin Alliance 35 gikk ned med ca. kr. 400.- og koster nå under kr. 1000.-

 

 

Vi gir denne cognacen av 6 glass.