User Menu

Login FormTranslateNr.1

 Nr.1 - A. E. Dor nr.9

Cognachuset A. E. Dor ble etablert i 1858. På lager har de en mengde unike gamle cognacer, noen kan dateres tilbake til Napoleons tid. Etter å ha ligget 70 år på fat er de lagret videre på tette glassballonger.

Grunnen til at de har så store lagre av gammel cognac er på innehaveren var forutseende nok til å kjøpe inn store mengder cognac.

A. E. Dor nr.9 er årgangscognac fra 1914. Den er laget av mesteren Noel Denieuls, og består av 80% Grande Champagne og 20% Fins Bois. Den er lagret i 50 år på fat før den ble lagret videre på glassballonger.

Lukten er harmonisk, rolig og kompleks, samtidig som den er svært mektig. Man kjenner anelse av kakao, vanilje, frukt og eik. I munnen starter den rolig, men utvikler seg så med stor bredde. Smaken er kompleks uten at noen smaker stikker seg frem. Man aner rosiner, frukt, krydder og eik.

Ettersmaken er utrolig lang. Denne cognacen har satt standarden på hvordan rancio skal være. Dette er et mesterverk som enhver cognacelsker bør Koste på seg en smak av. Tross den høye prisen mener vi at den er verdt hver en krone.

  Vi gir denne cognacenwww.glass6 - kopi.jpg - 14.24 Kb av 6 glass.