User Menu

TranslateJenssen Carte Blanche

Jenssen Carte Blanche

Alder: 10 år

Beskrivelse:

Beskrivelse i fra Jenssen: Vi ga vår kjellermester frie hender til å lage en avantgarde-cognac – lett, fruktig og uten tilsetningsstoffer. Resultatet er … Carte Blanche, en ekte Grande Champagne, like ren i sin stil som i sitt opphav.

Kjennere vil sette pris på dens skinnende, gylne farge og dens usminkede eleganse. Bak et lett slør av blomster som sjasmin og kaprifol, dukker sitrusfrukter, aprikos og melon opp, og gir kropp til denne kompromissløse blandingen. Hint av vanilje og sedertre avslører diskret bruk av eikefat fra Limousin gjennom mer enn et tiår.

Man vil gjenkjenne Carte Blanche som et uomtvistelig medlem av Jenssen-familien – tross forskjellen fra de eldre medlemmene. Selv om den oppfyller lovens krav til ”XO”, preges Carte Blanche av de friske og lette aromaene snarere enn av de tunge og kraftige.

Hvis hver årstid har sin cognac, vil våre eldste høre høst og vinter til, mens Carte Blanche like gjerne drikkes vår og sommer...

Lukt:

Frisk fruktig, lett syrlig med anelse lukt av aprikos, hint av lett eikefat.

Smak:

Kjennes litt tørr i munnen, med svak fylde og middels lengde. Lett og behagelig anelse av eik. Lukt og smak stemmer godt overens.

Pris:

Kr. 350.-

Konklusjon:

En grei cognac i fra Jenssen som havner under vår kategori ”sommercognac” det vil si en cognac som ikke er tung og dyp, men lett og fin.