User Menu

TranslateNr.7
Nr.7 - Pierre Ferrand Abel
 
 

Denne cognacen ble innkjøpt fra butikken LA COGNATHÈQUE i Cognac den vi besøkte Frankrike i mars 2003 (Se reiseskildring).

Cognachuset har aner helt tilbake til år 1702. De var leverandør til de store husene, bl.a. Hennessy og Rémy Martin, men tapper nå det meste selv. Ferrand lager rene produkter uten tilsetninger av sukker eller andre tilsetningsstoffer.

Abel er en ren Grande Champagne som har vært lagret i 45 år. Den har en intensiv, moden lukt med nyanser av nøtter, vanilje og balansert eikefatkarakter. Man kjenner lukten av krydder og litt mineralsk lukt som minner litt om Delamain. Luktene "går i hverandre" og man kan sitte lenge å nyte den sammensatte lukten av denne gobiten.

Smaken er kompakt, starter litt rolig i munnen for så å utvikle seg i brede og høyde. Fantastisk lengde med markant smak av eik, krydder avstemt og rancio med innslag av muggost. Cognacen er utrolig avstemt der lukt og smak stemmer overens. Eksplosiv ettersmak. En klar sekser. Her gjør du et utrolig godt kjøp til rundt kr. 1500 .-

 Vi gir denne cognacenwww.glass6 - kopi.jpg - 14.24 Kb av 6 glass.