User Menu

TranslateNr.6

Nr.6 - Ragnaud Sabourin Florilège

 

 

Litt om Ragnaud Sabourin:

Dette er en liten produsent som ligger i Grande Champagne der de eier ca. 500 dekar med egne vinmarker. Huset ledes av Annie Sabourin og hennes datter, Patricia. Produktene kjennetegnes av karakterfulle cognacer av svært høy klasse, uten tilsetning av sminke. Denne cognacen setter krav til deg da man ikke finner den bløtheten og sødmen som normalt finnes i de kommersielle cognacene. Alle utgavene er sterkere nr. 40%.

 

Alder: 45 år Beskrivelse: Dette er en cognac som er naturlig redusert. Det vil si at den lange fatlagringen gjennom 45 år har naturlig tynnet ut alkoholprosenten i fra ca 70 til 46%, som den står i ved å tappe på flaske. Cognacen er laget på druesorten Ugni Blanc med 40 prosent Folle Blanch og Colombard iblandet.

Lukt: Typisk RS lukt. Kraftig, med innslag av delikate blomster, krydder og tobakk. Vi aner også avdempet eik, og innslag av gammel smørmalt.


SMAK: Svært konsentrert. Her er det tørre frukter, vanilje og krydder som dominerer smaksbildet. Fremtredende rancio med smak av muggost og gammel smørmalt. Cognacen utvikler seg storartet i munnen, Både i bredden og høyden. Svært harmonisk og balansert. Ettersmaken er kraftfull, og den tiltalende cognacen sitter svært lenge i munnen

 

Konklusjon: Alkoholprosenten på 46% er med på å fremheve smaksbildet. En vinner. Pris ca. kr. 1995 -. Pris og kvalitet harmonerer, her får du en tøff og smaksrik cognac for pengene.

Vi gir denne cognacen www.glass5b - kopi.jpg - 13.98 Kbav 6 glass.