User Menu

TranslateNr.5

Nr.5 - Leopold Gourmell Quintessence

 

Leopold Gourmel er et forholdsvis ungt cognachus. Det ble etablert i 1979. De lager sin cognac utfra egen filosofi. De blander ikke årganger og områder i motsetning til de fleste andre cognachus. Det meste av brennevin fra noen få økologiske vindyrkere i Fins Bois. Dette gir en svært smaksrik cognac. Cognacen tilsettes hverken sukker eller kulør. Resultatet blir Derfor en svært lys cognac.

Cognacen lagres først ca 9 måneder på nye Eikefat før den deretter lagres på gamle fat. Leopold Gourmel er også spesiell på det området på når de blander ned sin cognac så bruker de ikke vann. Istedet lager de en blanding av cognac og vann som er ca 18 prosent. Denne blandingen tilsettes litt etter litt slik at cognacen skånsomt skal harmoniseres.

En Leopold Gourmell er lett å kjenne igjen på lukt og smak. Karakteren fra Fins Bois kommer tydelig frem med sin blomsterpregede friskhet i lukt og smak. Duften gjenspeiler seg med de samme nyanser i smaken. Karakteren fra Fins Bois kommer tydelig frem med sin blomsterpregede friskhet i lukt og smak. Duften gjenspeiler seg med de samme nyanser i smaken.

Quintessense er Leopold Gourmels eldste cognac. Den er over 20 år når den tappes. Dette er derfor den mørkeste av de cognacer huset produserer. Lukten er kraftig, blomsterpreget. Man kjenner nyanser av tørket frukt, aprikos, dadler og krydder.

Lukten er delikat og harmonisk. Smaken stemmer perfekt med lukten. Munnen fylles av blomster, krydder og eik i en skjønn harmoni. Ingen smaker overgår hverandre, de ligger der som en fin sammensatt enhet. Ettersmaken av krydder, blomster og eik sitter lenge. Et førsteklasses produkt.

Vi gir denne cognacenwww.glass6 - kopi.jpg - 14.24 Kb av 6 glass.