User Menu

TranslateNr.4

Nr.4 - Brillet Limitee

 

Brillet Très Rare Réserve Limitèe litt om Brillet. Dette er et hus med aner tilbake til slutten av 1670. Eieren er Jean-Louis Brillet som er 10. generasjon i familien Brillet. Han overtok ansvaret i 1985 og huset ligger i Landsbyen Graves, ved bredden av Charente, litt sør for Jarnac. All vinen kommer fra egne vinmarker i Grande og Petite Champagne og størrelsen på markene er ca. 800 dekar.
Cognachuset Brillet har vært forsiktige med å ikke selge unna for mye av produksjonen gjennom flere generasjoner, slik at de nå kan fremstå med relativt store lagre med gammel cognac.

Alder: Denne cognacen er lagret 50 år på eikefat i fra Limousin, deretter på glassballong i ytterligere 30 år.


Beskrivelse: Cognac som er naturlig redusert til 42%. Råstoffet kommer i fra Grande Champagne, fra en enkelt vinmark. Druetypene som er blitt brukt til dette mesterverket er både Ugni Blanc, Folle Blanch og Colombard.

Cognacen blir presentert i en meget stilfull handblåst flaske, som ligger i trekasse. Fargen på cognacen er svært mørk etter mange års lagring. Det er ikke brukt noen form for tilsetninger.

Lukt: Svært elegant og kompleks. Nydelig innslag av tørket frukt, svulmende florale toner som går over i krydder og eik. Vi aner en lett vanilje bakgrunn med innslag av bark og nøtter. Her er det veldig mange spennende lukter.


SMAK: Smaken er konsentrert og cognacen legger seg langt bak i munnen. Utrolig harmonisk og velbalansert. Paletten stemmer. Utviklingen er kompleks og gir oss et bredt aromabilde, med finesse. Edel rancio karakter. Ettersmaken er utrolig lang og behagelig.

Konklusjon: Med en pris ca. kr. 2490 .- får du en eksepsjonell cognac for pengene. Vi mener at pris og kvalitet harmonerer.

 Vi gir denne cognacenwww.glass5b - kopi.jpg - 13.98 Kb av 6 glass.